Bilopalen

Falkenberg

GRANDLAND PLUG-IN HYBRID

Från 509 800 kr

Glöm det alldagliga. Djärv ny design, den ikoniska Opel Vizor, den avskalade interiören med en digital Pure Panel-skärm, 300 hästkrafter, och innovativa funktioner såsom Night Vision och IntelliLux LED® pixelstrålkastare. Opel Grandland Plug-In Hybrid är storslagen.

DESIGNSÄKERHET OCH INNOVATIONPREMIUMKOMFORTUPPKOPPLING

EN PLUG-IN HYBRID FÖR ÄVENTYR

EN SUV SOM STICKER UT PÅ RÄTT SÄTT.

DESIGNAD FÖR ATT VARA EFFEKTIV

Opel Grandland Plug-In Hybrid är allt annat än alldaglig. Dess toppmoderna hybridteknik tar dig längre på eldrift. Minska dina CO2-utsläpp till noll och ladda dagligen för att få ut det mesta av plug-in hybrid-tekniken.

LÄS MER OM HUR DU MAXIMERAR DIN RÄCKVIDD

ENKEL LADDNING

Opel Grandland Plug-In Hybrid gör laddning enklare. Oavsett om det sker hemma med en standardkabel1, med en laddbox eller vid en publik laddstation, är det snabbt och effektivt att ladda.

1 Laddning via ett vanligt vägguttag bör endast göras i nödfall. Om det sker måste uttaget vara godkänt av en behörig elektriker.

RÄKNA UT LADDTIDEN

ELDRIFT LÖNAR SIG

Att köra elektriskt minskar dina utsläpp och gör att du kan dra nytta av ekonomiska fördelar.

RÄKNA UT DIN UPPSKATTADE RÄCKVIDD

Räckvidden kan skilja något beroende på när bilen är producerad.

Räckvidden är angiven enligt WLTP-körcykeln och är uppskattade uppgifter som endast tillhandahålls i informationssyfte, enligt certifiering och som kan variera beroende på verkliga användningsförhållanden. Mer information får du hos din återförsäljare.

KLASSLEDANDE FUNKTIONER

ELEKTRIFIERANDE UPPLEVELSE

Den elektriska kraften hos Opel Grandland Plug-In Hybrid kommer från ett litiumjonbatteri på 13,2 kWh som är smart placerat under kupén. Det innebär att bilen behåller maximalt kupé- och lastutrymme samt en låg och stabil tyngdpunkt.

EFFEKTIV PLUG-IN HYBRID

En 1,6-liters bensinmotorn kombineras med den elektriska energin från ett batteri på 13,2 kWh, vilket gör Opel Grandland Plug-In Hybrid effektiv i alla lägen.

Plug-in hybriden erbjuds med 221 kW (300 hk), ett vridmoment på 520 Nm och fyrhjulsdrift, eller 165 kW (225 hk), 360 Nm och framhjulsdrift. Bensinmotorn startas automatiskt i hybridläge för att hålla en optimal balans mellan effektivitet och prestanda.

Fyrhjulsdrift CO2-utsläpp kombinerad körning 30–32 g/km, helelektrisk räckvidd (kombinerad körning) 61–63 km
Tvåhjulsdrift CO2-utsläpp kombinerad körning 29–31 g/km, helelektrisk räckvidd (kombinerad körning) 62–64 km

KRAFTFULL & DYNAMISK

Opel Grandland Plug-In Hybrid är utrustad med ett åttaväxlat elektriskt växelsystem som innefattar en elektrisk automatisk växel, kopplad till dynamiska växelpaddlar, vilket ger en sportigare körupplevelse med mjuka övergångar och omedelbar respons vid acceleration.

Kraft är ingenting utan kontroll. Opel Grandland Plug-In Hybrid är utrustad med permanent tillgänglig e-AWD-teknik1 via en elektrifierad bakaxel för att tillhandahålla bästa möjliga drivning under de mest skiftande körförhållandena.

1 Tillgänglighet beroende på erbjudande.

KONTROLL GER FRIHET

Med fyra körlägen anpassar du hur du vill köra genom en enkel knapptryckning. Få alla fördelar hos en SUV kombinerat med de hos en elbil.

 • Hybrid – få det bästa av båda världarna mellan kontrollerad bränsleförbrukning och prestanda.
 • AWD – (när det förekommer) aktivera både bensin- och elmotorn för att tillhandahålla förbättrat grepp på tuffa underlag.
 • Sportläge – dra nytta av den kombinerade effekten hos el- och bensinmotorn för en mer dynamisk körning.
 • Elläge – aktivera endast elmotorn, för noll CO2-utsläpp och tyst drift.

REGENERATIV BROMSNING

Med hjälp av vårt högeffektiva bromssystem i-Booster1 återvinner Grandland Plug-In Hybrid energi som används under körning och bromsning, för att sedan omvandla den till ytterligare elektrisk räckvidd.

 • i-Booster innefattar två återvinningslägen:
  D-läget aktiveras när föraren flyttar foten från gaspedalen, för måttlig återvinning.
 • B-läget ökar återvinningen både vid bromsning och normal fartminskning.

När batteriet är fulladdat eller när kraftigare fartminskning förekommer växlar Opel Grandland Plug-In Hybrid automatiskt från användning av i-Boosters bromsar till standardbromsar.

1 Maximalt 10 % av den totala kapaciteten för hybridmodellen.

ÖVERVAKNING AV FORDONSDATA

Opel Grandland Plug-In Hybrid ger dig en bra översikt av energiförbrukningen och annan information genom sin övervakning av fordonsdata. Genom Pure Panel® i instrumentpanalen håller du dig informerad så att du kan behålla kontrollen över körningen och uppnå maximal räckvidd samt effektivitet.

DESIGN

AMBITIÖS OCH DJÄRV

Opel Grandland Plug-In Hybrid kombinerar djärv design med tysk teknik i en unik SUV. Med den nya frontsignaturen Opel Vizor® har modellen en självsäker attityd och en kraftfull närvaro som överträffar den hos en typisk SUV.

FOKUS DÄR DET SKA VARA

Opel Pure Panel® är en integrerad display i instrumentbrädan som gör förarupplevelsen digital och intuitiv. Men stilren design minimerar den dessutom onödiga distraktioner från körningen.

NERIFRÅN OCH UPP

Opel Grandland Plug-In Hybrid är en unik SUV från hjulbasen till takräckena. Modellen har utarbetats in i minsta detalj, vilket kan ses i exempelvis de de distinkta ytterpanelerna, nu tillgängliga även i kompletterande karossfärger. Som SUV får den även en sportig karaktär genom de distinkta lättmetallfälgarna som finns i storlekarna 17, 18 och 19 tum.

EN SUV SOM DRA BLICKARNA TILL SIG

Du är inte alldaglig, så varför ska din SUV vara det? Återupptäck din unika individualitet samtidigt som du utforskar de tvåtonade tak- och karosskombinationerna hos Opel Grandland. Du kommer garanterat att sticka ut på rätt sätt varje gång du sätter dig i bilen.

MER ÄN ETT NAMN

Det uppdaterade modellnamnet Opel Grandland är ett tydligt bevis för den rena och djärva nya designen som präglar Opels flaggskepps-SUV. Grandland är mer än bara en namnplåt, det är en antydan om den otroliga körteknik som väntar under motorhuven, och en förhandsvisning av kraften som du kan uppleva ute på vägarna.

MÖT FRAMTIDEN

Upplev en SUV som är fantastisk i alla aspekter. Både fram och bak präglas Opel Grandland Plug-In Hybrid av stilrena designval och tekniska funktioner. Fronten Opel Vizor® integrerar på ett elegant sätt frontdesign med sensorer och funktioner till ett enda enhet. Det finns alltid mer att upptäcka med Grandland Plug-In Hybrid – från drivlinan och bak till de skulpterade bakljusen i Full LED.

SÄKERHET OCH INNOVATION

AUTOMATISK NÖDBROMSNING1

Systemet varnar föraren om farliga situationer uppstår framför bilen. Om en annan bil eller en fotgängare kommer för nära bromsar eller stannar systemet bilen.

Automatisk nödbromsning med fotgängarskydd fungerar automatiskt i hastigheter över 5 km/h och under 140 km/h. Från 30 till 140 km/h minskar systemet hastigheten med högst 50 km/h. Över denna gräns måste föraren bromsa själv för att minska hastigheten ytterligare.

Opels förarassistanssystem bistår föraren så långt systemets funktionalitet tillåter. Obs. att föraren förblir ansvarig för körningen.

1 Tillgänglig beroende på version.

AVANCERAD PARKERINGSASSISTANS1

Systemet upptäcker en parkeringsruta åt dig och styr sedan in bilen i utrymmet. Du behöver bara gasa och bromsa vid behov.

1 Tillgänglig beroende på version. Opels förarassistanssystem bistår föraren så långt systemets funktionalitet tillåter. Obs. att föraren förblir ansvarig för körningen.

360-GRADERSKAMERA1

Se mer än vad du vanligtvis brukar, även i trånga utrymmen. Opel Grandlands avancerade 360-graders kamera upptäcker föremål runt bilen samtidigt som du ser vad som händer på skärmen – gör parkering och backning till en barnlek.

1 Tillgänglig beroende på version.

FILHÅLLNINGSASSISTENT OCH FILBYTESVARNING

Njut av en högre nivå av säkerhet under körning. Filhållningsassistenten (LKA)1,2 reagerar aktivt på farlig körning genom att mjukt styra2 fordonet tillbaka innanför markeringarna. Avåkningsvarnaren (LDP)3 varnar dig om du oavsiktligen lämnar det markerade körfältet.

1 Tillval.
2 Händerna måste förbli på ratten under körning.
3 Opels förarassistanssystem bistår föraren så långt systemets funktionalitet tillåter. Obs. att föraren förblir ansvarig för körningen.

MOTORVÄGSASSISTANS

Systemet kombinerar avancerad farthållning med Stop-and-Go-funktionalitet och filhållningsassistans. Motorvägsassistans fungerar som ett halvautomatiskt system som hjälper dig att anpassa hastigheten på landsvägar, följa ett särskilt körfält eller följa efter ett framförvarande fordon. Genom en knapptryckning kan du när som helst återta kontrollen från systemet bara genom att röra på ratten.

ÅTTAVÄXLAD AUTOMATLÅDA

Välj mellan fyra körlägen – elektriskt, hybrid, sport och 4WD1. Hybridläget väljer automatiskt det mest effektiva alternativet genom att växla till elektriskt läge vid låga hastigheter för noll CO2-utsläpp. Den automatiska växellådan med elektrisk växel har följande körlägen:

• Parkering
• Neutralläge
• Drive
• Backa
• Utökad regenerativ bromsning

1 Fyrhjulsdriftsläge endast i Hybrid4-modellen.

PREMIUMKOMFORT

ERGONOMISKA AKTIVA SÄTEN

Upplev Opels ergonomiska aktiva framsätena som är godkända av Campaign for Healthier Backs (AGR)1 och erbjuder överlägsen sittkomfort för längre resor.

• Avslappnad sittposition
• Justerbar i 16 riktningar2
• Lyxig läderklädsel2
• Uppvärmda och ventilerade funktioner2

1 Tillgänglig beroende på version. Certifikatet är en kvalitetsstämpel och utfärdas av en oberoende testkommitté bestående av experter från olika medicinska discipliner.

2 Tillval för valda utrustningsnivåer.

VÄRMEFUNKTIONER

Få en varm och behaglig kupé och slipp bekymmer med isiga rutor.
• Stolsvärme fram och bak1.
• Thermatec™-uppvärmd vindruta1.
• Uppvärmda sidospeglar1.

BAKLUCKA MED HANDSFREE-ÖPPNING

Undvik bekymmer när du har armarna fulla. Öppna din baklucka snabbt och smidigt genom en fotrörelse vid den bakre stötfångaren eller genom en knapptryckning.

1 Tillgänglig beroende på version.

UPPKOPPLING

MULTIMEDIA1

Opel Grandland Plug-In Hybrid är utrustad med vår digitala instrumentpanel Opel Pure Panel®. Den är komplett med upp till 10-tums navigationspekskärmar, vilket gör det enkelt att förbli ansluten och underhållen. Länka din smartphone sömlöst via Apple CarPlay™1,3 eller Android Auto™2,3 för kartor, meddelandetjänster, och ljudstreaming via bilens högtalare.

- AM/FM och DAB-radio.
- Ljudstreaming och handsfreesamtal via Bluetooth.
- Musikuppspelning via USB-gränssnitt.
- Röststyrning från ansluten smartphone.

1 Apple CarPlay™ och Apple Siri™ är registrerade varumärken som tillhör Apple Inc. registrerade i USA och andra länder.
2 Android Auto™ är ett registrerat varumärke som tillhör Google Inc.
3 Kompatibilitet och vissa funktioner kan variera med typen av enhet och operativsystemets version. Du kan kontrollera enhetens kompatibilitet på www.apple.com eller www.android.com, eller hos din Opel-återförsäljare.
4 Bluetooth® är ett registrerat varumärke som tillhör Bluetooth SIG Inc.

NAVIGATION

Besök platser du vanligtvis inte skulle besöka. Med den integrerade 3D-kartan via Multimedia Navi Pro i 10-tums pekskärmen får du även tjänsterna Live Navigation och Live Navigation Plus1,2.

 • Dynamisk 3D-navigation med tjänsten onlinetrafik via OPELCONNECT.
 • Europeisk integrerad kartdatabas.
 • POI:er och mellanliggande destinationsfunktioner.
 • Röststyrning för navigation, ljud och telefon.


1 Live Navigation Services omfattar trafikinformation i realtid, bränslepriser, parkeringsinformation, onlinesökning av POI:er, väder och vägsäkerhetsvarningar.

2 Live Navigation Services omfattar trafikinformation i realtid, bränslepriser, parkeringsinformation, onlinesökning av POI:er, väder och vägsäkerhetsvarningar. Tjänsterna Live Navigation/Live Navigation Plus ingår i tre år och därefter tillkommer en extra prenumerationsavgift. Tjänstens tillgänglighet och omfattning varierar mellan olika länder och fordon.

TRÅDLÖS LADDNING

Med induktiva och trådlösa laddningssystem1 behövs inte några kablar.

 • En trådlös laddningsdocka för att kunna ladda din telefon.
 • Tillgänglig för användning tillsammans med utvalda smartphones.

Observera: tillbehör kan krävas för laddning av vissa smartphones.

1 Tillgänglighet beroende på utförande. Endast för enheter som har PMA- eller Qi-funktion. Kontrollera enhetens kompatibilitet hos din Opel-återförsäljare.

OPELCONNECT

Upptäck våra smarta system och tjänster1 som tillhandahåller anslutningsmöjligheter så att du kan känna dig trygg under dina resor.

Trygghet: nöd- och haverisamtal2 samt fordonsstatus och information visar körsträcka, bränslenivåer eller servicevarningar.

Bekvämlighet: med tjänsten e-fjärrstyrning3 kan du kontrollera batterinivån, hantera laddning och ställa in luftkonditionering via appen myOpel.

Drive Smart: avslappnade resor tack vare Live Navigation/Live Navigation Plus4 och hanteringstjänsten Trip and Drive.

1Tjänstens tillgänglighet och omfattning varierar mellan olika länder och fordon. Tjänsterna kan kräva prenumeration/avgift och är beroende av mobiltäckning och tillgänglighet.

2 Användning av funktionen nöd- och haverisamtal kräver att villkoren undertecknas tillsammans med ett skriftligt samtycke till fordonslokaliseringen när fordonet beställs. Detta på grund av nätverkstäckning- och tillgänglighet. Haveritjänsten (Opel Mobilservice) är kostnadsfri under det första året efter den första registreringen, därefter mot en avgift. Information kring Opel Connect och Opel Mobile Service hittar du på opel.se. Respektive allmänna villkor tillämpas.

3 Endast för Grandland Plug-In Hybrid.

4 Live Navigation-tjänster är inkluderade i tre år, därefter debiteras en årlig abonnemangsavgift. Tjänstens tillgänglighet och omfattning varierar mellan olika länder och fordon. Tjänsterna kan kräva prenumeration/avgift och beror på mobiltäckning och tillgänglighet.

Funktionsbeskrivningar och illustrationer kan hänvisa till eller visa extrautrustning som inte ingår i standardutförandet. Informationen var korrekt vid tidpunkten för publicering. Vi förbehåller oss rätten att förändra design och utrustning. Färgerna som visas är ungefärliga. Extrautrustning som visas på bilderna finns att köpa som tillval. Kontakta din Opelåterförsäljare för information om vilken utrustning som ingår.

* De angivna värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp överensstämmer med typgodkännande enligt WLTP (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948). Från och med 1 september 2018 ska alla nya bilar typgodkännas med det nya provningsförfarandet WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure), som är ett nytt och mer realistiskt provningsförfarande som mäter bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. WLTP ersätter fullt ut det tidigare provningsförfarandet NEDC – den nya europeiska körcykeln (New European Drive Cycle). Eftersom provningsförhållandena är mer realistiska är värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp i många fall högre när de uppmäts enligt WLTP än enligt NEDC. Värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (specifik utrustning, extrautrustning, typ av däck m.m.). Mer information får du hos din återförsäljare. Klicka här för mer information om WLTP.

*** De angivna värdena för räckvidd och elektrisk förbrukning överensstämmer med typgodkännande enligt WLTP (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948). Detta kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (hastighet, temperatur, körstil, utomhustemperatur m.m.). Laddningstiden kan variera beroende på laddstationens typ och effekt. Kontakta din återförsäljare för mer information.Klicka här för mer information om WLTP.